Systemisch werk via het lichaam


Bij systemisch werk via het lichaam wordt het lichaam aangeraakt en stemmen we ons af op de laag van de ziel, jouw essentie. De ziel en het lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Situaties die je hebt meegemaakt en die je niet goed hebt kunnen verwerken (trauma’s), hebben effect op het lichaam en worden opgeslagen in het celgeheugen. Deze herinneringen hebben ook effect op de zielslaag. De ziel heeft zich dan op bepaalde plekken in het lichaam, of in het gehele lichaam, terug getrokken.

Soms blijft de ziel gebonden aan de situatie terug in de tijd. Je kunt dan moeilijk aanwezig zijn in je lichaam, wat invloed kan hebben op jouw fysieke functioneren en je emotioneel welbevinden.

De ziel is onderdeel van een groter geheel. Je kunt op deze laag dus ook voelen hoe de ziel mee-resoneert met (voor)ouders, broers, zussen, partner, het land van herkomst en met het grote veld. Naast persoonlijke trauma’s, die sporen achterlaten in het celgeheugen, kunnen ook trauma’s vanuit jouw familiesysteem aanwezig zijn in je lichaam. Deze hebben onbewust invloed op jou.

Echte aandacht voor dat wat er is, zonder iets te willen veranderen of in te grijpen, geeft ruimte om dat wat zich aandient liefdevol en met compassie tegemoet te treden. Aanraken vanuit deze intentie is helend en verbonden met het hart, het orgaan van liefdevolle aandacht. Het hart dat ook verbonden is met de ziel en het grote veld. Via het hart kun je je ziel uitnodigen zich welkom te voelen in het lichaam.

Op deze laag kun je ook ervaren of de pijn, de angst of het verdriet dat je bij je draagt, van persoonlijke aard is, of dat je het draagt voor jouw familiesysteem.

Prijs voor een sessie van 1½ uur systemisch werk via het lichaam: €90,-

Aanmelden of meer info? Meld je aan via onderstaande knop

aanmelden systemisch werk via het lichaam