Over mij

Ik ben Andrea Jansen-Langkamp, getrouwd met Arjan en samen hebben we 3 zoons. Ik geloof in God, in de Liefde, en in herstel van de liefde, beschikbaar voor ieder mens, ongeacht wie je bent, wat je doet of waar je in gelooft. Dat is de basis van mijn leven, en dus ook in mijn werk.


Ik heb jarenlang administratief werk gedaan, maar op een gegeven moment wilde ik iets anders, maar had geen idee wat. Daarom ben ik gaan zoeken. Het werd een heel proces, wat dieper ging als verwacht. Maar het heeft me veel opgeleverd. Uiteindelijk ben ik ervaringsgericht therapeut geworden en daarbij geef ik massages. Een hele verandering! Een heel ontwikkelingsproces!

Ik geef een inkijk in hoe dit gegaan is bij mij: Ik kwam erachter dat ik in mijn opvoeding en de samenleving waarin ik groot geworden ben, me patronen en overtuigingen heb toegeëigend die mij afhielden van wie ik werkelijk was. Deze patronen zorgden ervoor dat ik niet tot volle ontwikkeling kwam en niet echt wist wat ik nu werkelijk wilde met mijn leven en hoe ik dit kon bereiken. Ik was zeker niet ongelukkig, maar tot volle bloei was ik ook niet gekomen, en pas achteraf zie ik hoe jammer dat was. Wel had ik van die vage klachten; last van m’n rug, nogal eens moe, en ik had geen idee hoe ik hieraan kwam en nog minder hoe ik dit zelf in stand hield. Door mijn bewustwordingsproces heb ik ontdekt dat ikzelf invloed hierin heb. Niet dat geluk maakbaar is, dat zeker niet. Maar wel dat onbewuste patronen mij, en ieder ander, afhouden van het volledig tot bloei komen van de persoon zoals hij of zij bedoeld is. Daarbij kosten deze onbewuste patronen veel energie en geven ze veel klachten. Al met al een heel proces dat ervoor gezorgd heeft dat ik me nu stabiel voel en meer energie heb. Ik ervaar een bodem van rust in mijn leven.

Dat wat ikzelf heb mogen ontdekken had ik nooit kunnen doen zonder goede begeleiding. Ik ben dan ook blij dat ik mijn diploma ‘ervaringsgericht therapeut’ bij Spectrum in Hattem heb kunnen afronden. Ik begeleid nu zelf cliënten om inzicht te krijgen in hun levensverhaal en help ze om ongezonde patronen om te buigen. Daarnaast heb ik massage-cursussen gevolgd met als doel om cliënten te leren verbinding te leggen tussen hoofd en lijf. Om vanuit ontspanning je lijf meer te gaan begrijpen en je in contact te brengen met jezelf. Ik vind het een voorrecht om in zo’n kwetsbaar proces dicht bij iemand te kunnen blijven en hem of haar de juiste richting te wijzen, die nodig is om de unieke klank te vinden die bij hem of haar past. Dat is de reden dat mijn praktijk de naam Weerklanck draagt. Iedere sessie opnieuw zoek ik naar de juiste vorm die op dat moment nodig is in het proces van mijn cliënt om hem/haar verder te helpen, niet gebonden aan voorschriften of regels, maar steeds aansluitend en ont-dekkend wat op dat moment helpend is. Ik neem dan ook graag de tijd en aandacht die nodig is, zodat iemand zich vertrouwd voelt bij mij en telkens een stapje verder kan zetten in zijn of haar bewustwordingsproces.

Ik werk contractvrij en wordt daardoor niet vergoed door de verzekering. Dat is enerzijds jammer. Anderzijds levert het mij de vrijheid op die nodig is om mijn werk op een passende manier te kunnen doen, ten bate van mijn cliënt. Daarbij heb ik de vrijheid om scholing te blijven volgen die mij helpen in mijn ont-wikkeling, en daardoor dienend zijn aan mijzelf, maar zeker ook aan mijn cliënt.

Andrea Jansen

Mocht je belangstelling hebben of meer willen weten, meld je via de button en ik neem zsm contact met je op. Ook kun je hier je vraag stellen, als je dit wilt.Neem contact op