Ervaringen


Ik voel mij nu weer heel.

Ik ben bij Andrea terecht gekomen omdat ik toendertijd niet lekker in mijn energie zat en er eigenlijk helemaal doorheen zat. Daarnaast heb ik last van faalangst en had daar totaal geen controle over. Het was voor mij dan ook lastig om toe te geven dat het niet meer zo verder kon gaan en dat ik hulp nodig had.

Vanaf de intake merkte ik dat ik hier goed zat. Uit elk gesprek die ik met Andrea heb gehad kreeg ik meer grip op mijn onzekerheid en angsten. Die grip zorgde voor meer ruimte voor verwerking, rust en energie.

Iets wat ik vooral heb meegenomen uit de gesprekken is het leren “voelen”. Het klinkt zo makkelijk, maar ik gunde mezelf de tijd niet om bewust te worden wat er speelde en moest gewoon doorgaan, al ging dat dan wel ten koste van mezelf. Het écht stilstaan bij dingen die je ervaart zorgt voor een soort reflectie en helpt je om dingen te verwerken. De inzichten die voor mij hieruit volgden gaf mij rust en energie om dingen aan te pakken en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik voel mij nu weer heel.


Ik voel een stuk herstel en ben zeker op de goede weg.

Ik ben 57 jaar en weet nu: het is nooit te laat om hulp te zoeken. Er is altijd Hoop. Mijn jeugd/het kind zijn was niet veilig en ik kreeg te maken met heel veel afwijzing. Er was geen geborgenheid en liefde. Het was overleven en door de jaren heen ging ik steeds meer mijn best doen: een soort overlevingsstrategie. Vechten en nog eens vechten! En dat neem je onbewust mee in je verdere leven. Gevolgen: heel rationeel; faalangst; perfectionisme; controle; moeilijk grenzen stellen; me moeilijk kunnen verbinden met anderen; conflict vermijdend; opgekropte boosheid.

Ik liep vast. Wie ben ik? Wat vind ik? Met mijn verstand wetend dat ik een geliefd Kind ben maar het niet voelen. God heeft het zo geleid dat ik bij Andrea terecht ben gekomen. Nu er gaat een wereld voor mij open. Het is totaal anders als wat ik dacht. De nadruk ligt op voelen/ontspannen ipv. eindeloos te praten. Door oa. de ademhalingsoefeningen die Andrea mij leert kom ik veel meer tot mezelf. Het verdriet dat diep verstopt zit komt door de therapie naar boven. De tranen geven letterlijk lucht. Dat voelt ontspannend. Ik leer door de gesprekken/opdrachten me meer kwetsbaar op te stellen. Durf mij meer te uiten en grenzen te stellen. Krijg meer verbinding met wie ik ben en daardoor ook met anderen. Minder met mijn hoofd en meer verbinding met mijn hart. Ik voel mij veilig en heb alle vertrouwen in Andrea en haar therapie. Ik voel een stuk herstel en ben zeker op de goede weg.


Andrea heeft mij geleerd mijn lijf steeds iets meer te begrijpen

Ik loop/liep al jarenlang met veel pijn in mijn lijf rond, jarenlang kreeg ik te horen dat de pijn in mijn lijf met mijn psychische welzijn te maken zou hebben en dit frustreerde mij enorm, ik voelde me onbegrepen en niet gezien of gehoord. Heel wat gesprekken heb ik gehad en meerdere varianten op hulpverlening heb ik uitgeprobeerd maar uit eindelijk liep dit altijd spaak op de pijn in mijn lijf, ik kon alles nog zo goed snappen met mijn hoofd maar mijn lijf bleef pijn doen!

Al die tijd wist ik echt dat dit met elkaar in verbinding stond maar inmiddels kan ik dankzij de ondersteuning en begeleiding van Andrea zeggen dat het onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Andrea heeft mij geleerd mijn lijf steeds iets meer te begrijpen en te voelen wat er met mij gebeurd. Ik ben binnengekomen bij Andrea als een bevroren ijsklontje en langzaam maar zeker durf ik te zeggen dat ik kan ontdooien en groeien. De veiligheid die ik hier mag voelen is essentieel om op ontdekking te gaan in mijn lijf. Andrea helpt en ondersteund mij enorm bij het juist voorzichtig uitpakken van de signalen die mijn lijf af geeft.

Door de aanpak en het enorme geduld van Andrea ga ik mijzelf steeds meer gunnen dat ik dit op mijn eigen tempo mag doen. Langzaam maar zeker mag ik van mezelf groeien, ontwikkelen en steeds een beetje meer ontdooien en mezelf zijn, ik ben ontzettend dankbaar dat Andrea op mijn pad gekomen is en ik gun iedereen zo’n warme en veilige plek om zichzelf te ontdekken.